Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magas vérnyomás, cukorbetegség, és a nem említett más betegségek kialakulása.

 Az itt leírtak nagyon sok helyen olvashatók az interneten, híres orvosok, kutató orvosok tollából idézve, csak éppen marketing céljából (Persze attól még igaz.). Amikor pedig meglátjuk a kínált terméket és az árát, már lapozunk is tovább.

 A táplálkozás fontos szerepet játszik az ember életében. Nem csak azért, mert testünk szövetének építésében elengedhetetlen, de az emberek túlnyomó többsége (fontolgatás nélkül) szeret enni, szereti kényeztetni magát ínyenc ételekkel, nassolással. Ez nem lenne baj, ha idősebb kor elérésével nem járna veszéllyel. Sajnos az örömök egyik forrása az evés, különösen a férfiaknál. Még azt is hozzátehetjük, sok esetben a férj megtartásában is szerepet játszik. Azt is elmondhatjuk, hogy fiatalabb korban tékozló módon bánunk egészségünkkel, és meg is tehetjük büntetlenül, míg el nem érjük, kb. a középkor határát. Aztán, kinek előbb, kinek később, jelentkeznek a negatív hatások, a különböző szervi megbetegedések tünetei. Ilyenkor, még nagyobb részben, kezelhető, esetenként visszafordítható a nem kívánt állapot. Ez persze nagyban függ attól, hogy a sejtkárosodás, milyen mértékben érinti a megbetegedett szervrészt.

Az orvos feladata — ha fáj valamink, vagy működészavar áll be valamelyik szervünknél — vizsgálatokkal diagnosztizálni, és ha meghatározható, a baj forrása, megállapítani, milyen gyógykezelés szükséges. De! — a betegséget megelőzni, saját gyógyulásunkat elősegíteni, nekünk magunknak, az embereknek a feladata.

 Itt most nem az életmód káros hatásainak felsorolása a cél, melyeket több ezerszer leírtak már (dohányzás, túlzott szeszfogyasztás, rostszegény étel, sok telített zsír fogyasztása, stb), inkább arra fordítsunk több figyelmet, ami kevesebbszer hangzik el, és (talán azért), kisebb hangsúlyt kap. Nevezetesen a test, a vér elsavasodása, a normálistól eltérő PH érték, a testben élősködő paraziták, amelyek felelősek a betegségek kialakulásáért. Pedig, ha az emberek vennék a fáradságot, és tanulmányoznák a tájékozatlanoknak szóló ismeretterjesztő irodalmat, a kísérletek eredményeit, megdöbbennének, mennyire fontos lenne a szervezet méregtelenítése.

Nevezetesen savtalanítás, a lúgos hatás megtartása, a paraziták eltávolítása.

 Mivel a túlsavasodás a funkcionális szerveink munkáját akadályozza, a szervek megbetegedését okozza. Sőt, az elhízást is, az elsavasodás számlájára lehet írni. Ám, ehhez tudni kell, a túlsavasodás ellen a szervezet felveszi a harcot, mégpedig oly módon, hogy a zsírsejtek (egészség védelmi szállító munkásokat) hoz létre, amelyeknek az a feladatuk, hogy elszállítsák a savakat, a létfontosságú szervektől, hogy azok funkciója ne szűnhessen meg. Nem nehéz elképzelni, minél nagyobb mennyiségben van jelen a sav,, annál több zsírra (szállító munkásra)  van szükség. A létfontosságú sejtek hátrányára, minél nagyobb a PH érték, annál több zsírsejt képződik, amelyek lerakodnak az érfalra is. Ráadásul a paraziták is igen jól érzik magukat a zsírsejtekben.
 
Igaz, a magas vérnyomás, minden oka még nem ismert, s mivel eleinte nincsenek tünetei, alattomosan támadó betegség. De az már tudott, hogy az elsavasodás miatt, az érfalakra lerakodott zsírsejtek, magas vérnyomást okoznak, és ez idővel szívbetegséghez vezet, a többi ártalmakat meg sem említve.
 
Fontos még megemlíteni a cukorbetegséget, melyben a mai felnőtt lakosság 8% szenved. Itt most nem a teljes inzulinhiányról, csupán a diétával, tablettával és- inzulinpótlással kezelhető cukorbetegekről esik szó.
 A cukorbetegség is összefügg az életminőséggel,a kialakulásának hátterében, sok esetben, a szervezet elsavasodása okolható. Azaz, az elsavasodás káros hatására, anyagcserezavar lép fel. Ez alatt azt értjük, hogy a vér elsavasodása a hasnyálmirigy sejtjeit károsítja, s ez által a hasnyálmirigy nem tud elegendő anyagcsere enzimet előállítani, így nagy eséllyel kialakulhat a cukorbetegség.
 
Végül is, ezzel a röviden megfogalmazott tájékoztatással az szeretném demonstrálni; ha már a tudósok rengeteg erő és- időráfordítással járó, elért eredményeikkel jobbítani szeretnék az emberiség életesélyeit, egészségünk megóvásához (itt is a saját érdekünkben), annyival járuljunk hozzá, hogy tanaikat szívleljük meg, és alkalmazzuk.

Méregtelenítsük szerveinket, hogy a lúgos hatást megtarthassa, és védjük az elsavasodástól.

 

 

 Dr. Bőhm Tamás tollából a koleszterinről, rövidített változatban.

Mint már ismeretes a koleszterin nagyban hozzájárul az érfalak elmeszesedéséhez, jóllehet az egészség megtartásához szükség van rá. A koleszterin két tipusát különböztetünk meg: az LDL és a HDL-t. Az LDL (népi nyelven) a rossz koleszterin. a feleslegesen termelt lerakódik az ér falára. A HDL a jó koleszterin, mert a májban le tud bomlani.

Az már kevésbé ismert, hogy a rossz koleszterin emelkedéséért nem csak a helytelen táplálkozás hibáztatható. Számos esetben a genetikailag örökölhető zsíranyagcsere-zavarok is, valamint a pajzsmirigy, a máj és a vese megbetegedése. Itt már nem elég változtatni a táplálkozási szokáson, orvosok segítségére van szükség.

 

koleszterin.jpg

 Gyógyító csodaital

 

Egészségünk, gyógyulásunk érdekében nem szükséges drága gyógyteákra vagy, drága kiegésztő-tablettákkal párosított gyümölcsitalokra költeni (esetleg drága gyógyszerek árát is megtakaríthatjuk), ha magunk készítjük el csodaitalunkat. A gyógyító hatás garantált, ráadásul olcsó és gyors. Az sem elhanyagolható szempont, hogy jóval ritkábban kell orvoshoz járni.

 

Mi kell hozzá?

Egy db. krumpli, egy db. sárgarépa, egy db. Alma.

 

Mire jó? :

1-Gátolja a rákos sejtek kialakulását, mégpedig oly módon, hogy tisztítja, gyógyítja a súlyos máj, hasnyálmirigy és vese betegségeket, a már kialakult fekélyeket.

 

2-Előnyösen hat a magas vérnyomásra, és gátolja a szívroham kialakulását.

 

3-Megakadályozza a székrekedést és enyhíti, esetleg megszünteti az izomfájdalmakat.

 

Ami nagyon lényeges, nincs mellékhatása, könnyen, gyorsan felszívódik.

 

Fogyasztása 2-3 nap, esetleg több hét is lehet, de legalább 2 hétig tartson. Rövid szünet után újra lehet kezdeni.

 

Fogyasztása:

Reggel éhgyomorra, egy órával a reggelizés előtt, majd öt órakor vacsora előtt.

 

Az ital elkészítése:

A krumplit, sárgarépát, almát (megmosás után) aprítsuk fel, turmixolyuk össze, esetleg ízesítés céljából citromot facsarjunk bele. Turmixolás után rögtön fogyasszuk.

 

Figyelem! A gyógyító csodaital, mindenkinek javasolt, de különösen a 40 évet betöltő férfiaknak. A középkorú férfiak, már jobban elengedik magukat, és evés tekintetében sokan a falánkság csapdájába esnek. Ennek eredménye, kinek előbb, kinek később, de jelentkezik. Éppen ezért tanácsos, már az első alkalommal alkalmazni a csodaitalt.

 Honnan tudhatjuk, hogy el vagyunk savasodva?

Egyszerű a módja: Nyaljon meg vagy pisiljen rá egy pH tesztcsík papírra és nézze meg a színét, rögtön kiderül! Vagy pedig szerezzen be lakmuszpapírt, ami szintén ezt a célt szolgálja. Legjobb rögtön ébredés után a reggeli vizeletet leellenőrizni. Lehet nyállal is ellenőrizni. Leg előnyösebb napközben 10-15 óra között. Ugyanis ekkor a leglúgosabb a szervezetünk, Dr. Young szerint. Ha a pH-érték 7 alatt van, akkor bizony számítsunk arra, hogy valamilyen betegségtünet hamarosan jelentkezni fog, ha már addig nem jelent meg.

 

TANÁCSADÓ

Kárpáti Zsuzsa

telefon: 20/321 3641

Hétfőtől péntekig

12-18 óra között

lugositas.info@gmail.com

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Megjegyzés

(Szennai László, 2014.04.19 00:25)

Kedves Zsuzsa! Épp az előbb irtam itt az Ön oldalán valahol erről a témáról, nem irom le ujra. Itt csak annyit hogy a szervezet nem tud elsavasodni, a szervezet elsavasodása egy agyrém.
A szervezet pH-ját mérni a nyálban butaság, mivel az a fogyasztott ételek függvénye. A vizelet pH-jának mérése sem a szervezet kémhatásáról tájékoztat, hanem csak arról hogy abban a pillanatban mennyi a vizelet pH-ja. A vér kémhatása az ami állandó(!): 7,4 pH környezetében és az onnan nem billen ki! Ha mégis és tartósan kibillent állapotban is marad, akkor abba belehal az illető! Ami változhat az csakis a vizelet pH-ja, pontosan azért, mert a szervezet igy, a vizeletbe való kiválasztás által szabályozza (a pufferei által) a vér kémhatását!

kirjulia@citromail.hu

(Reháné-Julia, 2014.04.20 00:45)

Kedves Szennai László, nagyon megtisztelne, ha megadná az E-mail címét, hogy módom legyen írni, és néhány kérdést feltenni.

Tisztelettel a honlap szerkesztője, Julia